Echipele mobile din cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, vor oferi consultații gratuite, în perioada 15 și 19 aprilie, populației din Drochia, Dubăsari, Ialoveni, Edineț, Șoldănești, Căușeni și Comrat.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, pe data de 16 aprilie, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi se vor afla în Centrele de Sănătate Hăsnășenii Mari și Nicoreni din Drochia, iar pe 18 aprilie în Centrele de Sănătate Maramonovca și Mîndîc.

„În această perioadă copiii din localitățile rurale din raionul Dubăsari, satele Cocieri, Corjova, Holercani, Doroțcaia vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică. Locuitorii din satele din Ialoveni și Edineț precum și beneficiarii Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din Brânzeni vor putea face screening prin radiografie pulmonară, iar femeile din localitățile rurale din raioanele Șoldănești, Căușeni și Comrat vor beneficia de servicii de screening mamar gratuit, acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile”, informează autoritățile.

Pe parcursul săptămânii 8 și 12 aprilie curent, peste două mii de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”, 225 de persoane au fost consultate de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi, 436 de copii au fost consultați de stomatologia mobilă, 1352 de persoane au făcut screening pulmonar, 388 de femei au beneficiat de servicii de screening mamar gratuit.