/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

ZdG: Noul președinte al raionului Fălești, vizat într-un dosar penal. Învinuirile care i se aduc

missing
15 aprilie 2019, ora 18:33

Procuratura mai menționează că în aprilie 2018, lui Babii i-a fost aplicată măsura preventivă de arest în contumacie, fiind anunțat în căutare internațională, din motivul eschivării de la organul de urmărire penală.

La 19 martie 2019 măsura preventivă i-a fost însă revocată de către judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei mun. Chișinău, fiind invocată din partea apărării, dorința învinuitului de a colabora cu organul de urmărire penală.

Totodată, Procuratura menționează că noul președinte al raionului Fălești a fost citat astăzi, 15 aprilie, pentru a-i fi adusă la cunoștință ordonanța de punere sub învinuire și audierea acestuia asupra circumstanțelor cazului.

Apelat telefonic de reporterii Ziarului de Gardă, Viorel Babii nu ne-a răspuns la telefon. În anticamera Consiliului raional Fălești am fost însă informați că acesta se afla într-o deplasare de serviciu peste hotare. După ce am solicitat o reacție cu referire la dosarul respectiv, am fost informați că Viorel Babii neagă că ar fi vizat în vreun dosar și că ar fi fost citat astăzi.

Potrivit site-ului Partidului Democrat, Viorel Babii este vice-preeșdintele organizației raionale Fălești. Anterior, Babii a ocupat și funcția de director general interimar al întreprinderii RED Nord-Vest, care se ocupă de distribuirea energiei electrice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram