/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Cum comentează PDM decizia de astăzi a blocului ACUM

missing
16 aprilie 2019, ora 15:24

Potrivit lui, PDM asistă în aceste zile la acțiunile și mesajele confuze ale unor partide privind viitorul țării și „constatăm că fostul bloc electoral ACUM își concentrează mesajele și acțiunile doar pe disperarea de a obține funcții și de a prelua controlul asupra mai multor instituții ale statului, ignorând total agenda de priorități a cetățenilor și nevoile lor imediate. Cetățenii văd că interesul lor față de funcții e atât de mare că sunt gata să-și încalce și propriile jurăminte, semnate cu doar câteva zile înainte de alegeri, că nu vor face niciun fel de coaliție, inclusiv informală, cu socialiștii”, se spune în comunicat.

Totodată, democrații cer partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ, să înțeleagă că s-a încheiat campania electorală și să se conecteze la agenda reală a cetățenilor, să înceteze să-i mai sfideze cu false dialoguri politice și lupte disperate pentru obținerea și împărțirea de funcții. „PDM consideră că partidele parlamentare au obligația de a se ocupa cu maximă prioritate și implicare de rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă cetățenii. Pentru acest lucru este nevoie de un dialog real și constructiv, este nevoie de maturitate politică. Pentru asta trebuie făcute grupuri de lucru, nu pentru împărțirea de funcții”, se mai spune în comunicat.

Precizăm că blocul ACUM a anunțat că nu-ți doresc alegeri anticipate, dar propun crearea unui grup de lucru cu socialiștii, excluzând în același timp orice coaliției cu aceștia. La scurt timp, deputatul PSRM Vlad Bătrâncea a precizat că nu vede niciun rost în crearea unui grup de lucru, anunțând că PSRM a anunțat condițiile în care vor face alianță cu ACUM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram