Bărbatul care acum aproximativ doi ani a lovit mortal cu mașina o biciclistă, lângă satul Hagimus, raionul Criuleni, va sta după gratii nouă ani. Bărbatul urcase beat la volan, iar după ce a lovit biciclista, care îi era consăteană, a fugit de la locul producerii accidentului.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare, instanța i-a interzis condamnatului să conducă mijloace de transport timp de cinci ani.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 20 decembrie 2016. Inculpatul se deplasa în stare de ebrietate la volanul unui Volkswagen. După impact, acesta a părăsit locul accidentului, lăsând victima să zacă în chiuvetul de lângă drum, unde fusese aruncată în urma impactului violent.

Corpul neînsufleţit al victimei a fost găsit de către fiul acesteia, care îşi căuta în disparare mama care nu răspundea la telefon. Femeia avea 54 de ani şi era vânzătoare la magazinul din sat. În acea seară ea se îndrepta spre casă după ce îşi încheiase ziua de muncă.

La scurt timp, conducătorul auto a fost reţinut la domiciliul său, pe maşina acestuia fiind depistate urme de sânge. În urma testării alcooscopice, oamenii legii au constatat în aerul expirat de acesta o concentraţie de alcool de 1,00 mg/l.

Inculpatul are 32 de ani şi a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat pentru comiterea unui jaf.

Pe lângă închisoare, inculpatul urmează să achite în folosul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 110 mii de lei, iar în folosul statului – 1600 lei drept cheltuieli de judecată.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.