Lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, neagă că fracțiunea socialiștilor a mers la Moscova pentru a negocia crearea unei coaliții de guvernare în Parlamentul de la Chișinău. Cel puțin asta a declarat deputata într-un interviu pentru Rossia 24, publicat și pe pagina oficială a PSRM.

Ce coaliție poate fi coordonată la Moscova?” Ar fi mai bine ca oponenții să o coordoneze cu noi, pentru că este cu adevărat necesar să formezi o coaliție de guvernământ în Moldova”, a spus Zinaida Greceanîi răspunzând la întrebarea jurnaliștilor privind afirmațiile în public ale oponenților precum că deputații socialiști au venit au mers la Moscova pentru a „coordona coaliția”.

Greceanîi a mai menționat că PSRM a venit cu o propunere către partidele din blocul ACUM pentru a forma o coaliție, împreună, potrivit ei, ar avea 61 de mandate ceea ce le permite alegerea Președintelui Parlamentului și formarea unui guvern. Totodată, lidera PSRM și-a exprimat regretul că blocul ACUM care are doar 26 de mandate și-ar dori să dețină toată puterea.

În același timp, Greceanîi exclude posibilitatea formării unei coaliții dintre ACUM și PDM, explicând că liderii blocului au anunțat despre acest lucru, însă potrivit ei, asta nu înseamnă că ei doar trebuie să ceară.

Precizăm că blocul ACUM a anunțat că nu-și doresc alegeri anticipate, însă nici nu doresc o coaliție cu PSRM, propunând crearea unui grup de lucru. Fapt respins de socialiștii, care au precizat că ei doresc doar o coaliție.