/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

În premieră, Republica Moldova are un ataşat militar în Canada

missing
17 aprilie 2019, ora 14:47

Atașatul militar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, colonelul Vitalie Micov, a fost acreditat, prin cumul și în Canada. Colonelul va fi responsabil de asigurarea unei cooperări eficiente dintre structurile de apărare ale celor două ţări, identificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare şi îmbunătăţire a parteneriatului dintre Armata Naţională a Republicii Moldova şi Forţele Armate ale Canadei

„La Ottawa, diplomatul militar a avut o serie de întrevederi cu oficiali din cadrul Departamentului Apărării Naţionale (DAN), care au avut ca obiectiv identificarea unor proiecte de cooperare între ambele instituții de apărare pentru continuarea reformelor inițiate de conducerea Ministerului Apărării”, informează Ministerul Apărării.

La ceremonia desfășurată cu această ocazie la sediul DAN de la Ottawa, a participat ambasadoarea Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, și şeful Direcției Afaceri Străine DAN, colonel Acton Kilby.

În luna octombrie 2018, colonelul Vitalie Micov a fost detaşat de Ministerul Apărării în SUA în calitate de ataşat militar. Decizia a fost luată de conducerea instituţiei în scopul promovării dialogului strategic pe dimensiunea de apărare dintre Republica Moldova şi SUA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram