După ce președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip a anunțat că a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Și Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, anunță că s-a întâlnit cu oficialul rus. Potrivit unui comunicat al Parlamentului, cei doi au discutat situația politică din țara noastră, rezultatele alegerilor parlamentare, dar și relațiile bilaterale dintre cele două țări. Totodată, Șor l-a invitat să viziteze Orheiul, orașul unde a fost primar din 2015.

„Ilan Șor a menționat faptul că relațiile de prietenie dintre cele două țări și popoarele lor au tradiții seculare, au un trecut, un prezent și un viitor comun. Totodată, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului ”ȘOR” au remarcat necesitatea fortificării relațiilor interetnice, dar și a păstrării multilingvismului în Republica Moldova, inclusiv cunoașterea și vorbirea limbii ruse pe teritoriul țării. Și asta pentru că limba rusă este limbă de comunicare la nivel internațional”, se spune în comunicatul Parlamentului.

Aceeași sursă, anunță că Șor a vorbit și despre proiectele de succes realizate în municipiul Orhei și l-a invitat pe ambasadorul Federației Ruse în Moldova într-o vizită la Orhei pentru a face cunoștință cu proiectele implementate de echipa sa, cu care activează din 2015.

La rândul său, diplomatul rus l-a felicitat pe Ilan Șor și echipa sa cu rezultatele obținute la scrutinul parlamentar din 24 februarie și i-a urat realizări în activitatea de deputat.

Oleg Vasnețov deține funcția de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova din vara anului trecut.