Mai multe cazuri de gripă au fost înregistrate în comparație cu aceeași perioadă a sezonului trecut. Astfel, numărul celor care s-au îmbolnăvit este cu 18,4% mai mare decât în săptămâna precedenta a acestui an, potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Conform datelor epidemiologice din teritoriile administrative, în săptămâna precedentă, morbiditatea prin IACRS s-a aflat la nivel de intensitate joasă (208,65 cazuri la 100.000 populație), fiind sub pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație), atestându-se o descreștere cu 4,5% în comparație cu săptămâna din data de 01-07 aprilie și o creștere cu 18,4% în comparație cu aceeași perioadă a sezonului precedent.

Totodată, săptămâna trecută au fost înregistrate 15 cazuri gripă, inclusiv 2 confirmate de laborator (1 – A(H1N1)pdm09 și 1 – A(H3N2)).

ANSP continuă supravegherea epidemiologică a gripei, infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) și monitorizarea circulației virusurilor gripali la nivel teritorial și național.

De asemenea, Agenția recomandă efectuarea măsurilor de profilaxie a gripei și infecțiilor respiratorii virale acute, adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome compatibile cu gripa.