/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mai multe cazuri de gripă, înregistrate în comparație cu aceeași perioadă a sezonului trecut

missing
17 aprilie 2019, ora 11:39

Mai multe cazuri de gripă au fost înregistrate în comparație cu aceeași perioadă a sezonului trecut. Astfel, numărul celor care s-au îmbolnăvit este cu 18,4% mai mare decât în săptămâna precedenta a acestui an, potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Conform datelor epidemiologice din teritoriile administrative, în săptămâna precedentă, morbiditatea prin IACRS s-a aflat la nivel de intensitate joasă (208,65 cazuri la 100.000 populație), fiind sub pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație), atestându-se o descreștere cu 4,5% în comparație cu săptămâna din data de 01-07 aprilie și o creștere cu 18,4% în comparație cu aceeași perioadă a sezonului precedent.

Totodată, săptămâna trecută au fost înregistrate 15 cazuri gripă, inclusiv 2 confirmate de laborator (1 – A(H1N1)pdm09 și 1 – A(H3N2)).

ANSP continuă supravegherea epidemiologică a gripei, infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) și monitorizarea circulației virusurilor gripali la nivel teritorial și național.

De asemenea, Agenția recomandă efectuarea măsurilor de profilaxie a gripei și infecțiilor respiratorii virale acute, adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome compatibile cu gripa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram