/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/SONDAJ/ Care sunt cele mai vizitate piețe din Chișinău și ce-i deranjează cel mai mult pe cumpărători

17 aprilie 2019, ora 12:26

Primele trei cele mai vizitate piețe din Chișinău sunt: Piața Centrală, Piața Agromondial și Piața Agricolă Agro Revenco; locuitorii capitalei merg la cumpărături la piață din motiv că le este aproape de casă, că prețurile sunt accesibile și au parte de o diversitate de produse, potrivit unui sondaj online, realizat de Primăria Mea

Cei mai mulți locuitori ai capitalei merg la cumpărături în piețele din oraș o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, potrivit aceluiași sondaj.

În același timp, vizitatorii piețelor din Chișinău sunt nemulțumiți, în mare parte, de condițiile sanitare, aspectul tejghelelor, prezența comerțului stradal și aspectul grupurilor sanitare.

Sursa: Primariamea.md

„În prezent, autoritățile stagnează la capitolul reorganizării piețelor și elaborării unui concept de reinventare a acestora. Cert este că autoritățile împreună cu proprietarii piețelor, arendașii și cetățenii trebuie să colaboreze pentru realizarea unui astfel de concept, iar exemplele altor orașe ne confirmă acest lucru. De asemenea, părțile implicate în gestionarea piețelor trebuie să-și schimbe abordarea atunci când revitalizează piețele, ținând cont de necesitățile și preferințele consumatorului, valoarea istorică a pieței, aspectul curat și uniform, sincronizat cu cel al orașului, dar și perspectiva de a atrage noi vizitatori și turiști”, susțin autorii studiului.

În total, potrivit sursei citate, în Chișinău activează 38 de piețe, dintre care 17 sunt mixte.

Vezi și:

/INFOGRAFIC/ ZECE tipuri de produse care nu trebuie să fie comercializate în piețele din Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram