/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Buletinul de știri al unui post de televiziune din Rusia, prezentat de un robot

missing
17 aprilie 2019, ora 19:16

Viitorul e tot mai aproape. Buletinul de știri al unui post de televiziune din Rusia a fost în premieră, prezentat de … un robot. Deși încă nu are mâini sau picioare, acesta arată aproape identic cu un om adevărat și este unul dintre puținii în lume care posedă intelect artificial.

Infățișarea robotului a fost proiectată de specialiștii de la Hollywood în baza chipului creatorului său – inginerul Alexei Iujakov. Pentru mai multă credibilitate, pe fața mășinăriei a fost îmbrăcată o mască de silicon, o perucă și barbă. De mimica robotului răspund 35 de sensori, care pot imita peste 20 de emoții omenești.

Duma de Stat va examina astăzi în prima lectură proiectul de lege privind apărarea cetățenilor pe piața serviciilor micro-financiare, care în ultimii ani a suferit scandaluri multiple”, Alex, robot-prezentator.

În viitor, inginerii urmează să-i instaleze mâini și picioare, pentru ca androidul să poată lucra și la alte posturi de muncă. La moment, au fost comandați deja 12 roboți de acest tip. Nu este pentru prima dată când un robot citește știrile. În toamna anului trecut, un post de televiziune din China l-a introdus pe noul său prezentator, proiectat de o agenție locală.

Voi lucra fără oprire pentru a vă informa în timp ce textele vor fi introduse non-stop în sistemul meu. Abia aștept să vă arăt buletine de știri noi.”

Potrivit unui studiu publicat anterior de revista Forbes, către anul 2035 roboții vor putea fi angajați oficial și se așteaptă că vor lucra în același regim cu oamenii.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram