/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Zare de medici în localitățile Republicii Moldova. De circa șase ani, 11 raioane au rămas fără urologi

17 aprilie 2019, ora 13:16

Tot mai puțini medici preferă să fie angajați în raioanele Republicii Moldova, pentru a monitoriza starea de sănătate a pacienților. Astfel, de circa șase ani în 11 raioane nu este zare de urolog, nouă raioane nu au de loc endocrinolog iar 18 raioane nu au niciun oncolog. Despre asta a scris pe o rețea socială, consiliera municipală, Ala Nemerenco. 

Într-o postare pe Facebook, Nemerenco a menționat datele dintr-un raport, ce se referă la lipsa medicilor din raioanele Republicii Moldova. Astfel, nouă raioane nu au de loc endocrinolog, de circa șase ani 11 raioane nu a trecut pin regiune nici un medic urolog, 18 raioane nu au niciun oncolog, 13 din ele nu-l au din 2013. De asemenea, 18 raioane nu au nici un endoscopist.

Datele Biroului de statistica arată că anul trecut din sistem au plecat în jur de 250 de medici, iar la bursă acum câteva zile erau 400 de locuri vacante în domeniul medical. Lipsa medicilor se resimte în mod special în raioane. La Leova, în ultimii cinci ani, un singur medic rezident a pășit pragul spitalului. În timp ce, în aceeași perioadă, 8 medici cu experiență au plecat din această instituție.

TV8 a scris anterior despre acest subiect:

/VIDEO/ A venit unul, au plecat opt. Medicii pleacă din sistem, iar lipsa lor se resimte în mod special în raioane

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram