/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Batrîncea: „Noi suntem gata să formăm acest grup de lucru cu ACUM, dar...”

missing
19 aprilie 2019, ora 09:28

Deputatul socialist Vlad Batrîncea spune că formațiunea pe care o reprezintă este gata să formeze un grup de lucru cu deputații din Blocul ACUM, doar dacă acest grup de lucru va examina posibilitatea creării unei majorități parlamentare de lungă durată, stabilirea agendei de guvernare și partajarea responsabilităților în stat precum: funcția de președinte al Parlamentului, de prim-ministru și componența Cabinetului de Miniștri.

„La ceea ce colegii din Blocul ACUM au ieșit în mod categoric cu anumite etichetări că ei nu vor crearea unei majorități cu socialiștii. Noi am spus că acceptăm proiectele lor de legi, cu excepția Legii Magnițki; pentru ce încă un grup de lucru pentru examinarea acestor legi? Noi suntem gata să formăm un grup pentru crearea majorității parlamentare pentru un întreg mandat”, a spus Vlad Batrîncea aseară, la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Acum aproximativ o săptămână, cei din Blocul ACUM au propus public deputaților din PSRM crearea unui grup de lucru care să examineze posibilitatea de votare în comun a pachetului de legi numit de ei „de dezoligarhizare” a statului, fără a fi creată însă o coaliție dintre cele două formațiuni parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram