/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Final fericit pentru un bebeluș care cântărea doar 258 de grame la naștere. Acesta urmează să fie externat 

19 aprilie 2019, ora 13:33

Un bebeluş din Japonia, care a cântărit doar 258 de grame la naștere, urmează să părăsească spitalul după o perioadă de şase luni şi jumătate în care a fost îngrijit în secţia de neonatologie, scrie Agerpres.

Băieţelul s-a născut prin cezariană la 22 de săptămâni de sarcină din cauza unor probleme asociate hipertensiunii arteriale gestaţionale cu care a fost diagnosticată mama sa.

Până în prezent, cel mai mic băiat care a venit pe lume prematur şi a supravieţuit a cântărit la naştere 268 de grame. El a fost, totodată, cel mai mic japonez care a fost externat din spitalul Keio din Tokyo, în luna februarie a acestui an.

Nou-născutul, Ryusuke Sekiya, cântăreşte în prezent peste trei kilograme. „El bea lapte şi i se poate face baie. Sunt atât de fericită să-l văd cum creşte!“, a declarat mama sa în faţa camerelor de televiziune.

Rata de supravieţuire a nou-născuţilor cu greutatea sub 300 de grame este în creştere, însă rămâne în continuare una mică, în special la copiii de sex masculin.

Cea mai mică fetiţă a cântărit la naştere 252 de grame. Ea a venit pe lume tot în Germania, în 2015.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram