/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ 22 de intersecții din Capitală vor fi dirijate cu semafoare modernizate ce dispun de 3G și GSM

missing
19 aprilie 2019, ora 12:11

22 de intersecții din Capitală vor fi dirijate cu semafoare modernizate. Acestea vor dispune de obiective gestionate la distanță prin GSM și 3G și vor fi dotate cu dispozitive de colectare a datelor. Costul lucrărilor de modernizare este de 950 de mii de lei. 

„În regim online, dispecerii de la Centrul de control vor monitoriza fluxul de transport și vor putea calcula timpii pentru regimul de funcționare a obiectivelor de semafor la intersecții”, a menționat Primarul general interimar, Ruslan Codreanu în cadrul unei vizite intreprinse la Centrul de control și dirijare a semafoarelor din cadrul Î.M. REI „Lumteh”.

Foto: chisinau.md

Sistemul inteligent este în prezent în regim de testare. Odată ce va fi implementat, acesta va asigura organizarea adaptivă a transportului în orele de vârf sau în caz de accidente.

„Semafoarele dotate cu echipament de tip LED vor dispune de o perioadă de funcționare mai mare, vizibilitate sporită și consum mai mic de curent electric, față de cele vechi și vor avea posibilitatea de vizualizare a obiectivelor pe harta interactivă a orașului”, a declarat inginerul șef al Î.M. REI „Lumteh”, Antolie Aparatu.

Foto: chisinau.md

Totodată, autoritățile municipale au precizat că în alte zece intersecţii din capitală, vor fi modernizate 66 de semafoare de transport şi 42 de obiective pietonale pe bază de LED, dotate cu cronometru. Lucrările vor fi executate în timp de o lună, iar în acest scop, în bugetul municipal au fost prevăzuți 700 de mii lei. Din cele 182 de intersecții semaforizate din oraș, 115 sunt dirijate de la distanță.

Foto: chisinau.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram