/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Dolarul în sus, euro în jos. Cursul valutar stabilit pentru astăzi de Banca Națională

19 aprilie 2019, ora 12:06

Precizăm că Banca Națională, cu referire la fluctuațiile date, a spus că nu sunt motive de îngrijorare. Potrivit BNM, piața valutară locală se află într-o etapă temporară de reajustare. „Nu există premise pentru situații de criză pe piața valutară, existând decalaje minore între cerere și oferta de valută străină. Principalii operatori de pe piață manifestă calm și activează în regim normal”, se anunțat într-un comunicat al instituției.

Totodată, doi experți au declarat pentru TV8 că leul nu va mai pierde mult în valoare și vin cu unele calcule. Spre exemplu, doctorul în economie, Sveatoslav Mihalache prognozează că euro se va opri la 20 de lei și 40 de bani în următoarele 3 luni și va depăși valoarea de 21 de lei abia în al doua parte a anului curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram