După ce câteva zile la rând euro a înregistrat o ușoară creștere, astăzi Banca Națională a stabilit un curs cu șapte bănuți mai mic decât cel de ieri. În același timp, dolarul își menține trendul ascendent. Spre deosebire de joi, cursul stabilit de astăzi este cu trei bănuți mai mare.

Precizăm că Banca Națională, cu referire la fluctuațiile date, a spus că nu sunt motive de îngrijorare. Potrivit BNM, piața valutară locală se află într-o etapă temporară de reajustare. „Nu există premise pentru situații de criză pe piața valutară, existând decalaje minore între cerere și oferta de valută străină. Principalii operatori de pe piață manifestă calm și activează în regim normal”, se anunțat într-un comunicat al instituției.

Totodată, doi experți au declarat pentru TV8 că leul nu va mai pierde mult în valoare și vin cu unele calcule. Spre exemplu, doctorul în economie, Sveatoslav Mihalache prognozează că euro se va opri la 20 de lei și 40 de bani în următoarele 3 luni și va depăși valoarea de 21 de lei abia în al doua parte a anului curent.