Republica Moldova a realizat în luna februarie a acestui an cu peste trei la sută mai multă producție industrială, serie brută, decât în aceeași perioadă a anului trecut. Drept motiv a servit creșterea producției în industria extractivă și în industria prelucrătoare. Totodată, majorările s-au produs ca urmare a creșterii producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat 

„În luna februarie 2019, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a majorat cu 2,5% față de luna februarie a anului precedent, ca efect al creșterii producției industriale în industria extractivă cu 9,5% și în industria prelucrătoare cu 0,9%. Totodată, s-a înregistrat descreștere cu 0,8% la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat”, informează Biroul Național de Statistică.

De asemenea, în lunile ianuarie și februarie 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială, serie brută, a fost mai mare cu 2,1%, ca urmare a creșterii producției în industria extractivă cu 29,3%, în industria prelucrătoare cu 0,5% și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat cu 6,1%.

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie și februarie 2019, comparativ cu ianuarie și februarie 2018, a crescut cu 1,5%, datorită majorării în industria extractivă cu 5,6% și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat cu 1,6%. Totodată, s-a înregistrat descreștere cu 1,2% în industria prelucrătoare.