/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

TOPUL mașinilor pe care moldovenii le importă

19 aprilie 2019, ora 18:27

Într-un răspuns pentru IPN, Agenția Servicii Publice precizează că, la fel ca și acum zece ani, cele mai multe automobile sunt aduse din Germania. Și dacă în 2010 pe locul doi și trei erau Olanda și Italia, anul trecut au fost Elveția și Franța.

Cele mai multe unități de transport importate anul trecut au o vechime de exploatare cuprinsă între șase și zece ani – peste 19 mii de automobile. Cât ține de tipul de combustibil, cele mai multe sunt cu motoare pe diesel. Și dacă acum opt-nouă ani, nu era importat niciun automobil de tip hibrid, anul trecut au fost peste 3400. Primul automobil electric a fost importat în anul 2013. Numărul a crescut constant în următorii ani, iar în 2018 au fost importate 46 de automobile electrice.

În top zece mărci ale automobilelor importate în 2018 se mai regăsesc și Mercedes, Renault, Ford, Skoda, Nissan, Opel și Hyundai. Pe lângă autoturisme, moldovenii au mai importat și camioane, autobuze, motociclete și autospeciale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram