/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Scara Sfântă din Roma, despre ale cărei trepte se spune că ar fi fost urcate de Isus Hristos, a fost dezvelită

19 aprilie 2019, ora 19:08

Credincioşii pot urca această scară doar în genunchi, pentru a avea contact direct cu piatra. Cele 28 de trepte vor fi accesibile credincioşilor doar până în luna iunie, când vor fi din nou acoperite cu lemn, pentru protecția scărilor.

„În martie, când am început să scoatem învelișurile din nuc de pe scări, au început să vină mulți creștini să se roage Domnului”.

Legenda spune că scara, cunoscută ca „Scala Sancta”, a făcut parte din palatul din Ierusalim al lui Pilat din Pont și a fost adusă la Roma în anul 326, de Sfânta Elena, mama împăratului Constantin, după ce s-a convertit la creştinism. Totuși, unii cercetători cred, însă, că scara este doar parte dintr-o legendă sau o replică a uneia din palatul lui Pilat. Anual, sanctuarul care adăposteşte scara sfântă este vizitat de mii de credincioşi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram