/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Alegerile prezidențiale din Ucraina: Peste 29 mii de secții de votare au fost deschise

missing
21 aprilie 2019, ora 09:14

Secțiile de votare și-au deschis ușile începând cu ora 08:00 pentru alegătorii din Ucraina. Timp de 12 ore cetățenii vor vota unul din cei doi candidaţi: actualul preşedinte Petro Poroşenko şi actorul de comedie Volodimir Zelenski, aceştia clasându-se pe primele două locuri în turul întâi, scrie unian.net.

Alegerile prezidențiale se desfășoară în 200 de raioane, în care sunt create 29 982 de comisii electorale. În total, aproximativ 30,3 milioane de persoane au fost înscrise în registrul electoral. Dintre acestea, 325,6 mii alegători au schimbat locul de vot pentru a doua rundă de alegeri. Votul de peste mări a început mai devreme. Sâmbătă la ora 23:00 Kiev.

Prima rundă a alegerilor prezidențiale din Ucraina a avut loc pe 31 martie. Potrivit rezultatelor votului, Poroshenko, cu 15,95% din voturi și Vladimir Zelensky cu 30,24% a mers la al doilea tur.

Conform unui sondajul, realizat de organizaţia Reiting, arată faptul că Zelenski ar putea obţine 57,9% dintre voturi, în timp ce actualul preşedinte, Petro Poroşenko, ar urma să obţină doar 21,7% dintre voturi.

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experienţă politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică „Slujitorul Poporului”, în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales preşedinte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram