/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Regina Elisabeta a II-a împlineşte astăzi 93 de ani

missing
21 aprilie 2019, ora 09:53

La 21 aprilie 2019, regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord împlineşte 93 de ani. Conform tradiţiei, deşi ziua de naştere a reginei este 21 aprilie, aniversarea suveranei are loc oficial în cea de-a doua zi de sâmbătă a lunii iunie, cu o paradă plină de culoare pe străzile Londrei. Aniversarea Reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. În 2019, evenimentul are loc în ziua de 8 iunie, scrie Digi24.

Regina Elisabeta a II-a s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, fiind fiica prinţului Albert, duce de York. Aceasta este şeful Casei de Windsor, Casa Regală a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Atât prinţesa Elisabeta, cât şi sora sa mai mică, prinţesa Margareta (1930-2002), au studiat acasă, sub supravegherea Reginei Mamă (1900-2002) şi a guvernantei. Cursurile şcolare cuprindeau franceza, matematica, istoria, dar şi lecţii de dans, muzică şi artă, echitaţie.

Suverana britanică este prezentă la o serie de angajamente publice, printre cele mai recente aflându-se: vizita la Somerset, în sudul Angliei (martie 2019), vizita la Kings College din Londra, unde a fost însoţită de Kate, ducesă de Cambridge (martie 2019), celebrările legate de Ziua Commonwealth organizate la Westminster Abbey în Londra (martie 2019), vizita la Muzeul de Ştiinţă din Londra (martie 2019).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram