/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Deputați ACUM au cerut FISC-ului date despre numărul persoanelor care au beneficiat de legea „amnistiei fiscale”

missing
22 aprilie 2019, ora 13:05

Am cerut informația exhaustivă despre așa-zisă amnistia capitalului, care în opinia noastră nu este altceva decât un mijloc util pentru legalizarea miliardelor furate din sistemul bancar al Republicii Moldova, precum și deschiderea calei pentru spălarea capitalelor murdare. Recent despre acest pericol Moldova a fost sesizată de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care a recomandat abrogarea acestui act normativ, adoptat contrar poziției societății civile și a partenerilor externi. Nu este departe timpul când toți cei care au realizat schema de Laundramat, devalizarea imensă a sistemului bancar din țara noastră și în final legalizarea acestor operațiuni mârșave, vor răspunde în conformitate cu legislația atât națională, cât și internațională”, a scris unul din semnatarii demersului, deputatul Alexandr Slusari.

Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală a fost adoptată pe 27 iulie 2018 și a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 17 august, când a și intrat în vigoare. Supranumită „Legea amnistiei fiscale”, aceasta prevede posibilitatea declarării acelor bunuri și surse financiare care nu au fost declarate și, respectiv, impozitate anterior, astfel fiind posibilă legalizarea acestora.

Sub incidența acestei legi nu cad persoanele care au ocupat, în perioada de la 1 ianuarie 2009 și până la data intrării în vigoare a legii, funcții publice, cum ar fi președinte, prim-ministru, ministru, judecător, procuror și altele. De asemenea, de această lege nu vor putea beneficia persoanele care au fost condamnate pentru infracţiuni comise în activitatea băncilor Investprivatbank, Banca Socială, Banca de economii, Unibank sau Universalbank, precum și cei care au statut de bănuit sau de învinuit în cauze penale privind infracțiuni aferente activității acestor bănci.

Sursa: FB/Alexandr Slusari

Sursa: FB/Alexandr Slusari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram