Un teren de joacă, ce revine la cinci blocuri de locuit, riscă să dispară, iar pe el să fie ridicat încă un complex locativ modern. Se întâmplă pe o adresă din sectorul Botanică. Indignați, de câteva zile locatarii au început să protesteze, iar câțiva dintre ei au ajuns astăzi și în fața primăriei capitalei. Oamenii spun că din cauza construcției vor rămâne fără zonă verde, parcări pentru mașini și terenul de joacă. Purtătorul de cuvânt al Primăriei a declarat că, cel mai probabil, blocul nu va fi construit pentru că terenul este prea mic.

Locatarii au început să se alarmeze după ce acum o săptămână în zonă a apărut o mașină de foraj, care preleva probe de sol. Atunci, ei au aflat că terenul de joacă, neatins de mai bine de 40 de ani, urmează să fie distrus, iar în locul lui ar urma să apară un bloc modern.

Cei mai indignați sunt părinții cu copii mici. Aceștia povestesc că acum cinci ani au rămas deja fără o bucată din teritoriu, așa că sunt dispuși să lupte până la capăt pentru terenul de joacă.

„Dacă va începe construcția, vor fi cinci ani de infern. Acolo este un bloc, aici altul, pentru ce mai e nevoie de încă unul?”

„Fetițele aici cu bicicleta, băiețeii cu mingea se joacă. Nu, nu trebuie aici de făcut bloc”.

Iar pensionarii își fac griji că după începerea lucrărilor de construcție, aceștia ar putea avea probleme de sănătate din cauza prafului, iar drumul dintre blocuri va fi distrus și blocat de camioane.

„Aici a rămas ultimul loc, unde putem să ieșim la o plimbare, să ne odihnim, să respirăm aer proaspăt. Dacă va mai apărea un bloc, nici nu vom avea unde ieși”.

„Până se va finaliza construcția… Fără aer, multe mașini”.

Astăzi, câțiva dintre locatarii blocurilor vecine au venit la Primărie pentru a depune o petiție împotriva construcției. Oamenii spun că au rămas uimiți când au aflat de la Cadastru că, pe parcursul anilor, terenul a fost vândut deja de patru ori. Acum, acesta ar aparține unei ucrainence.

„Acum depunem documentele la Primărie pentru a afla cine participă și din ce motive pământul nostru a fost vândut. Este ultimul teren de joacă pe teritoriul cartierului nostru. O să luptăm cu ei până la sfârșit”.

„Conform legii, ei trebuie să aibă acordul locatarilor din casele din preajmă. Așa ceva nu a fost”.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al Primăriei a confirmat că proprietarul terenului într-adevăr intenționează să construiască un bloc de locuit în zonă. Acestuia, însă, până acum nu i-a fost eliberată o autorizație în acest sens și, cel mai probabil, nici nu o va primi.

Acolo e teren de șapte ari, ce poți să construiești…? Trebuie să aibă loc de parcare, platformă de gunoi, teren de joacă, unde să fie? Acolo e spațiu public, nici nu-i cale de acces”, Vasile Chirilescu, purtător de cuvânt al primăriei.

Reprezentanții companiei de construcție care ar urma să ridice blocul nou nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii. Locatarii, însă, au menționat că intenționează să caute dreptate la Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție.

Reporter: Diana Popa;
Imagine: Oleg Cozlov.