Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a cerut „demisia benevolă” a conducerii Direcției Educație Buiucani, sau în caz contrar, spune edilul, va solicita Direcției Generale să inițieze procedura legală de demitere. Motivul sunt două licitații organizate de direcție .

Cum poți să repeți de 4 ori procedurile de licitație doar pentru a procura automobil nou Skoda de 230 de mii de lei și să încerci să cumperi prin licitații 8,5 tone de pere olandeze, care deși sunt luate angro costă cât cele din magazin?”, se întreabă Codreanu.

În același timp, Codreanu a mulțumit chișinăuienilor că îl atenționează și îl ajută să depisteze astfel de cazuri. „Orice demisie este rușinoasă pentru mine în primul rând pentru că nu m-am făcut înțeles bine că tot ce-mi doresc este un aparat administrativ eficient care să lucreze pentru viitorul orașului. Sper însă ca acest caz, al doilea de luna asta, să fie o lecție pentru toți funcționarii Primăriei. În același timp, regret că unii șefi care irosesc bani publici pentru confortul personal umbresc munca oamenilor onești care se dedică zilnic și își fac lucrul cu demnitate”, mai scrie Codreanu.

Precizăm că Șefa DETS Ciocana, Veronica Puiu, a fost demisă la cererea lui Codreanu după ce s-a aflat că a admis ca Direcția să cumpere pentru școlile și grădinițele din sectorul Ciocana fructe de import de două ori mai scumpe decât cele autohtone.