Familiile cu copii minori și persoanele cu nevoi speciale vor avea prioritate la trecerea frontierei de stat în perioada sărbătorilor de Paști. Decizia a fost luată în contextul în care astăzi a avut loc întrevederea șefilor Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari și Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, cu conducerea autorităților teritoriale de frontieră și vamale din România, în punctul de trecere Leușeni.

„Conducătorii auto ajungând în oricare din punctele de trecere sunt în drept să informeze pe orice cale polițistul de frontieră de la linie pentru a i se oferi primordialitate în trafic”, a comunicat Poliția de Frontieră.

Mai jos găsiți acțiunile care sunt întreprinse de polițiștii de frontieră pentru evitarea aglomerărilor în perioada sărbătorilor de Paști:

– suplinirea numărului de polițiști de frontieră din prima linie de control;
– folosirea la maxim a tuturor punctelor de trecere, a infrastructurii și a capacității logistice;
– lucrul non-stop al specialiștilor în tehnologii informaționale;
– sincronizarea acțiunilor și activităților în ansamblu;
– formarea patrulelor mixte în vederea asigurării ordinii publice în zona de frontieră;

Polițiștii solicită călătorilor să aibă răbdare față de procedurile existente la trecerea frontierei de stat și să diversifice alegerea punctelor de trecere, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele. În ajutor, polițiștii recomandă fiecărui participant la traficul transfrontalier cu acces la internet să consulte aplicația „TRAFIC ONLINE” pentru a opta din timp un punct de trecere mai puțin aglomerat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!