/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Câteva milioane în loc de miliarde! Care sunt rezultatele aşa-zisei amnistii fiscale

missing
23 aprilie 2019, ora 07:56

Câteva milioane în loc de miliarde

În consecinţă din declararea voluntară a banilor, la bugetul de stat s-au încasat în total ceva mai mult de 900.000 de lei. O asemenea taxă ar rezulta din declararea voluntară doar a unor sume de doar 15 milioane de lei.

Alte 69.600 de lei au fost încasate din taxa de declarare voluntară a tranzacţiilor de vânzare-cumparare a bunurilor imobiliare/mijloacelor de transport.

Foto: Mold-Street

Circa 30.000 de lei au provenit din taxa de la declararea voluntară a tranzacțiilor de vînzare-cumpărare a cotelor-părți din întreprinderi, iar 93.600 lei – din taxa de declarare voluntara a diferenţelor pozitive rezultate din reevaluarea bunurilor imobiliare/mijloacelor de transport.

În total potrivit datelor Fiscului s-au acumulat aproximativ 1,1 milioane de lei. Nici vorbă de legalizare a miliarde de lei, cum se vehicula şi se mai vehiculează în rândul unor experţi şi ale unor autorităţi.

Mold-Street a încercat să afle de la autorităţi numărul persoanelor care s-au folosit de oportinutatea de a declara voluntar bunurile şi banii, dar am primit refuz motivat.

“Din păcate, suntem constrînși de prevederile art.16 alin.(9) din Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscal nr180/2018 de a prezenta informații la subiectul în cauză. Utilizăm cuvântul “din păcate” pentru că în cazul posibilității prezentării acestora toate speculaților a zeci și sute de experți naționali și internaționali se demonstrau a fi nule. Valoarea totală declarată se cifrează la cîteva milioane de lei”, susţine Ministerul Finanţelor într-un răspuns pentru Mold-street.com.

Suma anulată – 194 milioane lei

Nici în domeniul stimulării fiscale, măsură ce prevedea anularea majorărilor de întârziere și a amenzilor neachitate la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat și fondul asigurării obligatorii de asistență medicală, inclusiv cele incluse în evidența specială, rezultatele nu par a fi impresionante.

“Din informațiile pasibile a fi prezentate la moment comunicăm că suma total anulată a fost de 194 milioane lei, dintre care 6,7 milioane lei sunt majorările de întîrziere și amenzi a FAOAM, iar 187,4 milioane lei sunt cele legate de Bugetul de Stat”, preciza Ministerul Finanţelor în răspuns.

Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală a fost adoptată pe 27 iulie 2018 și a intrat în vigoare pe 17 august.

Citește continuarea articolului pe Mold-street.com.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram