/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Cauți un job? Ce specialități duc lipsă de cadre

23 aprilie 2019, ora 11:26

Peste zece mii de locuri de muncă sunt disponibile în Republica Moldova în luna aprilie curent. Cele mai multe posturi vacante se atestă în Chișinău, Bălți și Cahul, iar cele mai puține în Basarabeasca, Edineț și Fălești. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile peste 1884 de locuri de muncă sau 17% din totalul ofertelor. Cei mai căutați sunt specialiștii din domeniul sănătății, ofițerii și specialiștii din învățământ.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, sunt disponibile peste nouă mii de locuri de muncă. Cele mai multe locuri de muncă sunt vacante pentru lucrătorii din industria textilă și confecții, transport și telecomunicații și pentru lucrătorii calificați în întreprinderile industriale.

Pentru muncitorii necalificați cele mai multe oferte sunt disponibile pentru muncitorii auxiliari, măturători și pentru muncitorii necalificați în agricultură, silvicultură și grădinărit.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram