Peste zece mii de locuri de muncă sunt disponibile în Republica Moldova în luna aprilie curent. Cele mai multe posturi vacante se atestă în Chișinău, Bălți și Cahul, iar cele mai puține în Basarabeasca, Edineț și Fălești. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile peste 1884 de locuri de muncă sau 17% din totalul ofertelor. Cei mai căutați sunt specialiștii din domeniul sănătății, ofițerii și specialiștii din învățământ.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, sunt disponibile peste nouă mii de locuri de muncă. Cele mai multe locuri de muncă sunt vacante pentru lucrătorii din industria textilă și confecții, transport și telecomunicații și pentru lucrătorii calificați în întreprinderile industriale.

Pentru muncitorii necalificați cele mai multe oferte sunt disponibile pentru muncitorii auxiliari, măturători și pentru muncitorii necalificați în agricultură, silvicultură și grădinărit.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.