/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Igor Dodon se va adresa la Curtea Constituțională chiar astăzi

missing
23 aprilie 2019, ora 09:34

Sesizarea șefului statului Igor Dodon la Curtea Constituțională cu privire la „dreptul președintelui de a înainta o candidatură la funcția de prim-ministru”,va fi depusă de reprezentanții Președinției chiar astăzi, anunță serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Igor Dodon va cere de la judecătorii constituționali o interpretare clară a faptului dacă șeful statului are dreptul să înainteze o candidatură la funcția de prim-ministru, în cazul în care Parlamentul nu are o conducere și nu este în măsură să adopte nicio lege în lipsa unei majorități parlamentare.

Anterior, șeful statului a declarat că, în cazul în care parlamentul nu devine funcțional și nu investește un guvern până pe data de 21 iunie, acesta va dizolva legislativul și în Republica Moldova vor avea loc alegeri anticipate.

Recent, Igor Dodon a mai declarat că, cel mai probabil, la mijlocul lunii mai, se va adresa la Curtea Constituțională (CCM), ca să întrebe dacă este posibil din punct de vedere legislativ, ca ziua alegerilor locale să fie stabilită nu de Parlament, dar de o altă putere în stat, cum ar fi președintele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram