/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Cutremurul din Filipine: Unsprezece persoane au decedat, iar mai multe au fost rănite

missing
23 aprilie 2019, ora 10:52

Cel puțin unsprezece persoane și-au pierdut viața, iar alte 20 au fost rănite după cutremurul de luni, 22 aprilie pe principala insulă a arhipelagului Filipinelor, Luzon, potrivit CNN. Cutremurul a fost atât de puternic, încât din imaginile video publicate pe o rețea socială, se vede cum apa dintr-o piscină, aflată pe acoperișul unei clădiri se scurge.

Cutremurul a declanșat, de asemenea, alunecări de teren în Zambales, unde copil de șase ani din orașul San Marcelino a decedat, citat de news.abs-cbn.com.

Seismul de magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs ieri, 22 aprilie, la o adâncime de numai 10 kilometri, în jurul orei locale 17:10. Un aeroport de pe insulă, Aeroportul Internațional Clark, a fost serios avariat și cel puțin două clădiri s-au prăbușit, scrie Digi24.

Autoritățile se tem că zeci de oameni sunt prinși sub dărâmături.

Provincia Pampanga, situată la nord-vest de capitala Manila, este zona cel mai puternic lovită de cutremur. Trei persoane, care au decedat au fost scoase de sub ruinele unui magazin din orașul Porac, imediat după cutremur.

Cutremurul s-a simțit și la Manila, unde zgârie-norii din cartierul financiar al orașului s-au clătinat timp de câteva minute. Cursurile unei universități au fost suspendate pentru a fi inspectată clădirea.

Seismul cu cel mai mare număr de victime din arhipelag s-a produs în 1976, provocând moartea a mii de persoane, până la 8 000, potrivit unor estimări.

Foto: cnnphilippines.com

Foto: Twitter/ Inquirer

Foto: Twitter/ Rappler

Foto: Twitter/ Rappler

Foto: Twitter/ The Philippine Star

Foto: cnnphilippines.com

Foto: Twitter/ The Philippine Star

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram