Partidul Democrat este în continuare deschis spre discuții cu alte formațiuni pentru a forma o eventuală coaliție de guvernare. Vicepreședintele partidului, Andrian Candu susține că decizia PDM este ca discuțiile și comunicarea să le avem cu cei din Blocul politic ACUM, orice altă decizie noi nu am luat. Însă acesta a precizat că democrații au participat deschis în discuții și cu președintele țării la care au fost, inclusiv, și colegii din fracțiunea PSRM. Totuși, fiind întrebat de ce nu a fost o invitație între PDM și PSRM, Candu a a declarat, într-un interviu pentru realitatea.md, că timp încă mai este.

„Nu întotdeauna prețurile și condițiile de acasă sunt ca și calculele de acasă. Lăsăm să se așeze lucrurile. Timp încă relativ mai este. De aceea, vom reveni la unele discuții, dar cert este faptul că PDM s-a arătat deschis comunicării. Noi am făcut câteva invitații publice și personale reprezentanților și conducerii ACUM. Am înțeles care este viziunea lor. Ei au intrat în discuții și negocieri cu socialiștii. Bine, să o facă, dar să pună interesele țării mai presus de orice. Poți să ai interese de grup, interese de partid, dar să prevaleze interesele țării. Cu regret, ce am văzut noi în discuții între socialiști și ACUM la acea masă de discuții, au fost numai nu negocieri și nu comunicare politică matură, cel puțin nu din partea celor de la ACUM. Socialiștii s-au arătat mai profesioniști și mai bine cunoscători de lege. Din ceea, ce am observat noi la acea masă, numai nu despre interesul țării s-a discutat acolo, cu regret. Dar să sperăm că măcar în ceasul al 12-lea politicienii din RM, care se consideră responsabili, vor pune interesul țării mai presus de orice”, a declarat Andrian Candu.

Precizăm că PDM a invitat la negocieri pentru formarea unei coaliții parlamentare blocul ACUM, însă cei din urmă i-au refuzat.