/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Angela Merkel a purtat o discuţie telefonică cu Volodimir Zelenski. Ce au discutat aceștia

missing
24 aprilie 2019, ora 07:05

Cancelarul german Angela Merkel a purtat o discuţie prin telefon cu noul preşedinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi l-a invitat pe acesta să facă o vizită oficială în Germania, a transmis marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului german, scrie Mediafax.

Volodimir Zelenski a câştigat alegerile din Ucraina duminică şi va prelua preşedinţia luna viitoare.

Cancelarul l-a felicitat pe Zelenski, în urma succesului electoral. Rezultatul alegerilor democrate i-au oferit un mandat puternic”, a declarat Ukrike Demmer, purtător de cuvânt.

Cancelarul a subliniat faptul că Guvernul german va continua să susţină activ Ucraina pe calea reformei şi în ceea ce priveşte dreptul la suveranitate şi integritate teritorială”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Angela Merkel şi Volodimir Zelenski au stabilit să rămână în contact pentru stabilirea unei date pentru vizita oficială.

De asemenea, şi prim-ministrul britanic Theresa May şi-a anunţat susţinerea pentru Zelenski şi pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Comisia Electorală din Ucraina a procesat toate procesele verbale privind alegerile prezidențiale din Ucraina. Potrivit datelor, Vladimir Zelinski a acumulat 73.22 la sută din voturi, adică pentru el au votat peste 13,5 milioane de ucraineni. În același timp, contracandidatul său, Petro Poroșenco a luat 24.45 din voturi, adică pentru el au votat peste 4,5 milioane de cetățeni.

Actorul de comedie Volodimir Zelenski a fost deja felicitat pentru victorie de numeroşi lideri din întreaga lume, inclusiv de preşedintele american Donald Trump.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram