/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ar fi violat două minore de 12 și 13 ani. Doi bărbați din Briceni s-au ales cu ani grei de închisoare

missing
24 aprilie 2019, ora 11:47

Doi bărbați de 38 și 55 de ani, din raionul Briceni, au fost condamnați la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, pentru că și-ar fi violat vecinele minore cu vârstele de 12 și 13 ani.  

Potrivit procurorilor, primul caz a avut loc în primăvara anului 2013, în satul Mărcăuţi.  Unul dintre inculpați a dat buzna, în plină noapte, în casa vecinilor, intenționând să o violeze pe una dintre copile, în vârstă de 17 ani. Deoarece aceasta a reușit să fugă la vecini, inculpatul a prins-o pe sora acesteia, în vârstă de 12 ani, pe care cu forța a dus-o în gradină şi a abuzat-o sexual. Fraţii minorei au chemat ajutor, inculpatul fiind reținut, iar ulterior arestat.

Peste două luni de la crimă, magistrații l-au eliberat pe inculpat din arest, dispunând cercetarea acestuia în libertate. Astfel, agresorul a reușit să părăsească teritoriul ţării, fiind anunţat în căutare internaţională. El a fost reţinut abia peste cinci ani de la crimă, de către autorităţile Federaţiei Ruse şi extrădat, în vara anului trecut, pentru a fi tras la răspundere penală în Republica Moldova.

Al doilea caz a avut loc în iulie 2018, în oraşul Lipcani, chiar în casa inculpatului, în vârstă de 55 de ani. Fiica vecinilor, în vârstă de 13 ani, venise la acesta la rugămintea părinţilor, pentru a împrumuta nişte lucruri. Fiind în stare de ebrietate, inculpatul a violat minora, ameninţând-o să nu spună nimănui despre cele întâmplate. Peste două zile cazul s-a repetat, iar fata s-a destăinuit mamei, vecinul fiind reţinut şi deferit justiţiei.

Ambele sentințe sunt cu drept de atac în condiţiile legii. Totodată, Procuratura Generală atrage atenţia asupra nivelului alarmant al abuzurilor sexuale în Republica Moldova, care fac agenda operativă să abunde zilnic în astfel de cazuri. Potrivit statisticilor, pe parcursul anului trecut, în republică au fost comise 611 infracţiuni privind viaţa sexuală, perioadă în care, 115 inculpați au fost condamnați la pedepse cu executare.

În prezent, în penitenciarele din ţară îşi ispășesc pedepsele pentru infracțiuni privind viața sexuală 1189 de persoane sau fiecare al cincilea condamnat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram