/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Guvernul a alocat 1 mln de lei pentru reparația acoperișului gimnaziului din Mândrești, distrus de un vânt acum o lună

missing
24 aprilie 2019, ora 15:20

Guvernul a alocat astăzi circa 1,2 milioane de lei, pentru reparația acoperișului gimnaziului din satul Mîndrești, raionul Telenești, care a fost suflat de un vânt puternic, la mijlocul lunii martie a acestui an. Decizia a fost luată astăzi de membrii Executivului în exercițiu.

Incidentul a avut loc pe 11 martie. Potrivit directoarei gimnaziului Ludmila Bosîi, în blocul care a rămas fără acoperiș nu se fac ore. În timpul incidentului elevii se aflau în pauză, dar, din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Totuși, bucățile de foi de ardezie care s-au desprins de pe acoperiș au spart geamuri și au provocat pagube și altor construcții ale instituției de învățământ.

În total, Executivul a alocat azi peste 2,6 milioane de lei, din fondul de intervenție al Guvernului pentru înlăturarea consecințelor vântului puternic din 11 martie curent. Bani au fost alocați și pentru reparația Casei de Cultură și a grădiniței din satul Cotiujeni, Briceni și reparația unei case de locuit din satul Chiștelnița, Telenești.

Totodată, 21.700 de lei au fost repartizate Ministerului Apărării pentru recuperarea cheltuielilor suportate la deblocarea unităților transport în zonele afectate în urma ninsorilor abundente din 11-12 ianuarie curent.

Fondul de intervenție al Guvernului este destinat finanțării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecințelor calamităților naturale, în caz de epidemii, dar și în alte situații de criză.

Vezi și:

/FOTO/ Cum arăta curtea Gimnaziului din Mîndrești, după furtuna de vânt care a suflat acoperișul unei clădiri a școlii

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram