/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

La Grădina Zoologică din Capitală va fi deschis un terariu unde vor fi expuși 12 șerpi, dar și alte reptile

missing
24 aprilie 2019, ora 12:58

„Tot în acest spaţiu va fi expus şi cel mai mare şarpe din colecţia grădinii, un anaconda de Paraguay. Accesul vizitatorilor în terariu va fi limitat. În clădire vor putea intra doar câte 10 persoane, însoțite de un supraveghetor”, a spus Pânzari.

El a adăugat că după zeci de ani în care acces la reptile au avut doar îngrijitorii grădinii, vietăţile vor fi expuse publicului larg. „De la începutul lunii mai, vizitatorii noştri vor putea admira şi crocodilul, care va fi amplasat în spațiul din anul trecut”, a adăugat sursa citată.

Instituţia Ştiinţifică de Instruire şi Culturalizare „Grădina Zoologică” a fost fondată la 9 mai 1978 de către autorităţile locale ale oraşului Chişinău. În prezent, colecţia instituţiei numără peste 1000 de exemplare. Printre acestea sunt animale rare incluse în Cartea Roşie Internaţională.

Biletul de acces pe teritoriul grădinii costă 30 de lei pentru adulţi, cinci lei pentru studenţi şi pensionari, iar accesul copiilor sub şapte ani este gratuit.

Datele oficiale arată că, anual, Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de peste 300 mii de persoane. În cadrul instituţiei muncesc în jur de 100 de angajați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram