/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Cu ocazia Zilei Drapelului, care va fi marcată pe 27 aprilie, curtea IGP a fost „împânzită” cu sute de steaguri tricolore

missing
25 aprilie 2019, ora 18:14

Curtea Inspectoratul General al Poliției a fost astăzi, „împânzit” cu sute de steaguri. Acestea au fost fixate în fața instituției cu ocazia Zilei Drapelului care va fi marcată la data de 27 aprilie.

Stegulețele se vor afla în curtea IGP timp de câteva zile, iar duminică, 28 aprilie acestea vor fi scoase.

Din imagini putem observa că pe lângă steaguri, a fost amplasat și drapelul Uniunii Europene.

Tricolorul: albastru – galben – roșu a fost desemnat oficial drapel de stat în Republica Moldova în 1990 de către deputații primului Parlament. Ziua Drapelului a fost instituită de Parlament în anul 2010.

Culorile drapelul naţional au şi o semnificaţie heraldică: albastru este culoarea aerului şi a cerului, galben e culoarea soarelui, iar roşu – culoarea focului şi a sângelui. Drapelul Republicii Moldova are culori similare drapelelor de stat ale României, Andorei şi Republicii Ciad.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram