/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Încă un polițist, reținut de CNA! A cerut 45 de mii de lei de la un șofer. Ce „serviciu” urma să-i facă

25 aprilie 2019, ora 11:10

Un polițist de la Drochia a fost reținut de CNA. Acesta este bănuit că a cerut de la un șofer 45 de mii de lei, pentru a-l ajuta să scape de pedeapsă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Polițistul activează în cadrul Serviciului supraveghere tehnică şi accidente rutiere al Inspectoratului de poliţie Drochia. El este cercetat într-un dosar de trafic de influenţă.

„Cauza a fost pornită după ce şoferul s-a adresat cu o plângere la CNA în care a denunţat că, un poliţist susţine că ar avea influenţă asupra unor judecători şi procurori din Drochia şi că-i poate determina să nu-l tragă la răspundere penală şi să nu-l lipsească de dreptul de a conduce. Asta după ce, la 18 aprilie, şoferul ar fi fost prins beat la volan şi i s-a ridicat permisul de conducere”, se menționează într-un comunicat de la CNA.

Reţinerea a avut loc în adiacentul Inspectoratului de poliţie, în prezent inspectorul fiind reţinut pentru 72 de ore. Pe numele lui a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 326 cod penal – traficul de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare, amendă şi privarea de dreptul de ocupa funcţii publice.

Suspectul se prezumă a fi nevinovat până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii anticorupţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram