/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

O fostă lideră sindicală, care a deconspirat scheme de corupție și delapidări de milioane la Agroindsind, împușcată. Poliția nu a făcut public acest caz

missing
25 aprilie 2019, ora 17:55

Tatiana Colomoițeva a fost găsită moartă în apartament la 12 aprilie. Familia Tatianei spune că ea locuia de una singură, iar, întrucât ușa era închisă, se presupune că dânsa a deschis unei persoane cunoscute. Poliția l-a reținut drept suspect pe unul dintre vecinii săi, care are armă pneumatică. Una dintre versiunile poliției este că bărbatul ar fi avut nevoie de bani să își plătească creditul. El ar fi luat din apartament bijuterii din aur, pe care le-ar fi vândut în aceeași zi la piață.

Familia Tatianei mai spune că, înainte cu câteva zile de tragedie, un bărbat necunoscut suna la ușa unei vecine, care era plecată la țară. Tatiana a deschis și i-a spus că proprietara apartamentului nu este acasă. Vecina a spus ulterior că nu aștepta pe nimeni și nici nu cunoștea o astfel de persoană.

Tatiana Colomoițeva a activat în calitate de șefă a Departamentului Educație și Relații Internaționale din cadrul Agroindsind și, împreună cu alți colegi de-ai săi, a făcut mai multe dezvăluiri despre delapidări și utilizarea banilor sindicatului în scopuri personale de către administrația precedentă a sindicatului, președintele Sergiu Bernevec și și adjunctul său, Sergiu Boța.

În 2016 Centrul de Investigații Jurnalistice a realizat o anchetă privind faptele de corupție de la AgroindSind, în care era citată și Tatiana Colomoițeva. Atunci, Colomoițeva și alți membri de sindicat care au făcut dezvăluirile au fost concediați. Ea a fost una dintre puținii membri de sindicat care au continuat să insiste pentru pornirea unui dosar penal și tragerea la răspundere a celor doi șefi care au delapidat milioane din bugetul sindical.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram