/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un nou monument al lui Ștefan cel Mare va fi edificat în R.Moldova. Unde va fi amplasat acesta

missing
25 aprilie 2019, ora 16:31

În orașul Rîșcani vor fi edificate monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și monumentul în memoria nobilului basarabean, Gheorghe Rîșcanu. Bani pentru lucrările de proiectare şi edificare vor fi luați din bugetul raional Rîșcani, din donații și sponsorizări.

Monumentul dedicat domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt urmează a fi edificat în scuarul Casei de Cultură, iar cel în memoria nobilului Gheorghe Rîșcanu, mareșal al nobilimii din Basarabia, ctitor al Bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Rîșcani, va fi instalat în scuarul din fața Consiliului raional, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Deciziile cu privire la edificarea monumentelor au fost aprobate astăzi de către Guvern, la inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram