UPDATE. Alerta cu bombă anunțată la sediul Curții de Apel Chișinău, s-a dovedit a fi falsă. După mai bine de trei ore de verificări, serviciile abilitate nu au depistat niciun obiect suspect în clădirea instanței. Ofițerul de presă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a declarat pentru IPN că oamenii legii întreprind măsuri pentru a identifica bărbatul care a sunat la 112 și a anunțat alerta. Angajații Curții de Apel își pot relua activitatea.

Știrea inițială. Activitatea Curții de Apel Chișinău este întreruptă la această oră după ce un bărbat, deocamdată neidentificat, a sunat în jurul orei 09.00, la 112, și a anunțat că în incinta instituției este un obiect explozibil.

Ofițerul de presă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a declarat pentru IPN că în prezent oamenii legii sunt la fața locului și efectuează cercetări. Zona este încercuită, toți angajații și vizitatorii instituției au fost evacuați.

Curtea de Apel a fost ținta unei alerte cu bombă și la începutul săptămânii trecute. După câteva ore de verificări aceasta a fost declarată falsă, iar autorul nu este identificat încă.

Potrivit Codului Penal, autorii alertelor false cu bombă riscă amendă de la 550 la 850 de unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la doi ani de închisoare.