/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ 12 percheziții și marfă adusă prin contrabandă de cinci milioane de lei. Patru persoane, printre care un polițist, reținute

missing
25 aprilie 2019, ora 10:16

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 49 de ani, sunt învinuiți într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum, care erau introduse ilegal în țară prin regiunea transnistreană. Printre învinuiți se numără și un angajat al Inspectoratului de Poliție Bender, care era responsabil de escortarea autovehiculelor folosite pentru transportarea mărfurilor de contrabandă.

Potrivit procurorilor, toți membrii grupării au fost reținuți în flagrant chiar în momentul descărcării loturilor de contrabandă într-un depozit aflat într-o zonă de la periferia municipiului Chișinău. Imediat după reținerea acestora, oamenii legii au descins la mai multe locații din Capitală, fiind vizate domicilii, depozite și unități comerciale. În total, au fost operate 12 percheziții, în cadrul cărora au fost depistate mai multe loturi de mărfuri de larg consum, estimate preliminar la peste 5 milioane de lei.

Potrivit materialelor urmăririi penale, este vorba despre loturi impunătoare de sisteme audio/video, cabluri de interconectare, piese auto, articole vestimentare, echipamente de pescuit, aparate de tuns etc. Totodată, au fost indisponibilizate și vehiculele folosite pentru transportarea mărfurilor de contrabandă sau pe post de antemergătoare.

„Mărfurile erau procurate din regiunile Odesa și Harkov, după care – introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Aici și intervenea rolul angajatului poliției, care avea misiunea de a inspecta traseele și de a semnala despre eventuale filtre de control”, se spune într-un comunicat al PCCOCS.

Oamenii legii spun că activitatea grupării a fost documentată pe parcursul a circa trei luni de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați de cele incriminate, învinuiții riscă până la 10 ani de detenție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram