/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/INFOGRAFIC/ Câți cetățeni ai R.Moldova au călătorit în UE în ultimii cinci ani și care este rata cazurilor de refuz

26 aprilie 2019, ora 13:21

Peste două milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au beneficiat de dreptul de a circula liber în spațiul Schengen în ultimii cinci ani. Prin urmare, în tot acest timp, au fost înregistrate peste șase milioane de traversări a frontierei de stat.

„Regimul fără vize a facilitat contactele între oamenii de afaceri, a oferit cetățenilor moldoveni posibilitatea de a participa la diverse programe de perfecționare profesională. Studenții și profesorii au avut posibilitatea să participe la conferințe și sesiuni tematice, fapt care a reprezentat o adevărată consolidare a contactelor interumane și apropiere de valorile europene”, informează Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene.

Foto: mfa.gov.md

Potrivit datelor statistice, către finele anului 2014, în spațiul Schengen au călătorit peste 240 de mii de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte cu date biometrice, iar către finele anului 2018 aproximativ două milioane de cetățeni ai Republicii Moldova.

Potrivit Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), din anul 2014 până în 2019, au fost înregistrate aproximativ 0,3% cazuri de refuz de intrare și 0,5% cazuri de ședere iregulară.

Republica Moldova a fost prima țară a Parteneriatului Estic care a obținut regimul fără vize cu Uniunea Europeană. Posibilitatea de a călători fără vize a fost deschisă pentru toți deținătorii de pașapoarte valabile cu date biometrice, inclusiv din regiunea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram