/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/INTERVIU. FOTO/ Ce reprezintă dansurile hip-hop, unde au apărut și cum au evoluat. Alexandru Voicu ne oferă răspunsurile

26 aprilie 2019, ora 12:09

Atunci când mergi pe stradă și vezi o persoană cu chipiu pe cap, cu căști în urechi, îmbrăcată în hanorac și blugi largi să știi că acest om face parte din cultura de dans modern hip-hop. Împreună cu antrenorul Alexandru Voicu ne propunen să relizăm o incursiune în lumea dansurilor urbane și să vedem de unde provine stilul de dans hip-hop, care este specificul acestuia și prin ce se caracterizează persoanele care decid să practice dansurile stradale.

Alexandru este dansator cu o experiență de peste 15 ani. În tot acest timp a participat la mai multe campionate naționale unde a obținut locuri de frunte, iar în prezent a transmis ștafeta discipolilor săi. Copiii participă la diferite competiții de dansuri atât în țară, cât și peste hotare. Ultimele au fost în Ucraina, în țara vecine copiii au ocupat locurile întâi și doi. Per general, tânărul susține că în Republica Moldova sunt copii foarte talentați, însă profesori sunt puțini.

„Copiii pasionați de dansurile hip hop se caracterizează prin dorința de a se mișca liber. Aceasta am observat în deosebi la elevii care până a dansa hip hop, practicau alte stiluri de dansuri ”, a spus Alexandru. 

Foto: facebook/ SashaVoicu

Alexandru  ne-a relatat că hip hop reprezintă o cultură urbană stradală apărută în anul 1970 în Statele Unite ale Americii, bazată pe patru elemente fundamentale: dans, muzică, djing și rap. Muzica își trage rădăcinile din Africa, întrucât sunetul de bază este cel emis de tobă. Cât ține de dans, acesta are mai multe sub-stiluri precum:  break-dance, hip-hop, popping, locking etc.

„Este un stil care mereu se află în schimbare. În ultimii zece ani s-a modificat atitudinea și modalitatea de a dansa hip-hop, însă tehnica de executare a mișcărilor a rămas aceeași. Se schimbă muzica, apar ritmuri noi și atunci apar și mișcări noi. Alteori mișcările vechi sunt modificate, însă oricum acestea se încadrează în stil”, a declarat Alexandru.

Foto: facebook/ SashaVoicu

Potrivit lui Alexandru, persoanele care doresc să danseze stilurile de dansuri urbane, inclusiv hip hop, trebuie în primul rând să fie pasionate de acest tip de artă și să fie conștienți că dansurile presupun o dezvoltare permanentă. Pe dansatorii mai experimentați, tânărul îi îndeamnă să fie activi, să participe la câte mai multe competiții și masterclass-uri.

Foto: facebook/ SashaVoicu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram