/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un deputat ACUM după decizia de azi a CC: „Curtea Constituțională este „majoritatea parlamentară a Partidului Democrat”

missing
26 aprilie 2019, ora 10:51

„Reiau ceea ce am scris ieri. Doar că deja fără semn de întrebare. Da, Curtea Constituțională este ”majoritatea parlamentară a Partidului Democrat”! P.S. Trebuie să revedem interviul lui Candu de zilele trecute, or acolo, luând în calcul ceea ce a decis azi CC, nu sunt mesaje pentru oameni, ci este un adevărat plan de acțiuni al ”majorității parlamentare a PD”, adică a Curții Constituționale. Și nu doar cu privire la ziua când va fi examinat un subiect sau altul, ci chiar cu privire la decizii. De ex., alegeri locale în iunie-iulie, alegeri parlamentare anticipate în octombrie etc.”, a scris Litvinenco pe pagina sa de facebook.

Precizăm că Curtea Constituțională a adoptat o decizie potrivit căreia: Parlamentul poate modifica sistemul electoral în intervale de timp mai mici decât o legislatură completă, noul sistem nu poate fi implementat în cazul alegerilor anticipate, ci numai în cadrul unor alegeri ordinare cu condiția ca modificarea să aibă loc cu cel puțin un an înainte de alegeri.

Decizia a fost adoptată în baza sesizării deputaților independenți Ion Groza, Alexandr Oleinic și Viorel Melnic care au solicitat Curții Constituționale să se expună asupra faptului dacă este în drept Parlamentul să modifice sistemul electoral la intervale de timp mai mici decât un mandat deplin al legislativului și dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate în baza unui alt sistem electoral decât cel folosit la alegerile parlamentare ordinare.

Anterior, deputații blocului ACUM și-au îndemnat colegii din PSRM să voteze schimbarea sistemului electoral din mixt în proporțional, spunând că și alegerile anticipate să fie desfășurate în baza sistemului proporțional de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram