/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, explică de ce anul acesta la parada de 9 mai de la Moscova nu au fost invitați șefi de state

30 aprilie 2019, ora 16:47

Motivul de ce anul acesta la parada de 9 mai de la Moscova nu au fost invitați alți președinți de țări este că, de obicei, liderii mondiali sunt invitați doar la edițiile jubiliare ale paradelor dedicate „Zilei Victoriei”, spune purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitrii Perskov.

„Nu este un caz excepțional. Nici anul trecut nu au fost trimise invitații speciale. De obicei, liderii mondiali sunt invitați la ceremoniile jubiliare”, a spus Peskov, potrivit TASS.

„Anul viitor vom marca o dată specială. Va fi un an cu adevărat deosebit, dar acum nu este nicio dată jubiliară, de aceea, din practica anilor precedenți, nu invităm șefii altor state la acest tip de evenimente”, a explicat purtătorul de cuvânt al lui Putin, potrivit sursei citate.

În 2015, aproximativ 30 de lideri străini au venit la paradă în cinstea celei de-a 70-a aniversări a Victoriei de la Moscova. În același timp, șefii unui număr de țări occidentale au refuzat să meargă la Moscova din cauza conflictului din Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram