/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un copil de 13 ani, diagnosticat cu meningită, internat în stare gravă la spital. Care este starea lui de sănătate acum

missing
30 aprilie 2019, ora 17:51

Un copil de 13 ani a fost diagnosticat cu meningită. Adolescentul a fost dus la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, în stare gravă, acum trei zile, informează Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). 

Acum, starea lui de sănătate este medie, dar băiatul se află în secția de reanimare.

„Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de un virus. Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adică septicemia, și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor. Simptomele meningitei sunt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă etc.”, spun specialiștii de la minister.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram