/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a fost nominalizată la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură

missing
05 mai 2019, ora 19:38

Cunosctuta scriitoare Tatiana Țîbuleac este una dintre cei cinci scriitori nominalizați la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură din partea României. 

Prozatoarea va concura pentru premiu cu scriitori din Austria, Finlanda, Georgia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ucraina, Marea Britanie.

În 2019, pe lângă Tatiana Țîbuleac, din partea României s-au calificat în concurs următorii scriitori:

  • Augustin Cupșa, Așa să crească iarba pe noi
  • Tudor Ganea, Porci
  • Alina Pavelescu, Sindromul Stavroghin
  • Bogdan Alexandru Stănescu, Copilăria lui Kaspar Hauser

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură se acordă anual, începând cu anul 2008, unor scriitori contemporani de opere de ficțiune aflați la debut, din fiecare țară participantă la programulEuropa Creativă (2014-2020). Țările sunt selectate prin rotație pentru participarea în competiția EUPL, scrie portalul jurnalistii.ro.

Până în 2017 au fost premiați 108 autori din 37 de state europene, pentru opere scrise în limbile lor naționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram