/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Poroșenko nu s-a prezentat la sediul Procuraturii Generale din Ucraina pentru a fi audiat în dosarul Euromaidanului

missing
07 mai 2019, ora 18:25

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, nu s-a prezentat astăzi la Procuratura Generală din Ucraina pentru a fi audiat în dosarul Euromaidanului. Acest lucru a fost confirmat de către șeful Departamentului special de investigații al Procuraturii Generale din Ucraina, Serghei Gorbatyuk, scrie 112 Ucraina .

“După cum vedeți, martorul nu a venit la interogatoriu, nimeni nu a contactat procurorul, nimeni nu a anunțat care este motivul absenței, nici nu a cerut o cerere de transfer, acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus șeful Departamentului special de investigații al Procuraturii Generale din Ucraina.

El a  mai declarat că va merge în instanță pentru a impune o amendă lui Petro Poroșenșko. „Dar atâta timp cât are statutul de președinte, nu putem impune sancțiuni”, a comunicat Serghei Gorbatyuk.

Totodată, Serghei Gorbatyuk a subliniat că timp de doi ani și jumătate, actualul șef de stat al Ucrainei nu a semnat protocolul primului interogatoriu. El a mai menționat că nesemnarea protocolului înseamnă că „interogarea a avut loc, dar nu a primit statutul procedural adecvat”.

Petro Poroșenko urma să fie audiat astăzi la ora zece. Președintele Ucrainei a fost chemat în calitate de martor la Procuratura Generală din Ucraina acum două săptămâni.

În noiembrie 2016, Petro Poroshenko a depus mărturie în cazul Euromaidanului. În februarie, Serghei Gorbatyuk a susținut că  ofițerii de aplicare a legii au raportat în general aproximativ 442 de persoane suspectate de săvârșirea de infracțiuni împotriva participanților la Euromaidan, iar 279 de oameni au fost acuzați în instanță.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram