Joi, 9 mai, este marcată „Ziua Victoriei” și „Ziua Europei”. În acest sens, circa 2 000 de polițiști se vor afla la datorie. Aceștia își vor spori măsurile de asigurare a ordinii publice și vor supraveghea circulația rutieră.

Astfel, oamenii legii recomandă:  

 – să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale reprezentanților Poliţiei;

 – este interzisă deţinerea de arme, de explozive, de orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;

 – să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimentele cultural-artistice;

 – să respecte semnalele inspectorilor de patrulare care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei;

 – să nu lase în automobile obiecte de preț (genți, telefoane mobile, etc.);

 – să supravegheze copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.).

În acest scop, vor fi mai mulți polițiști care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției solicită conducătorilor auto să respecte întocmai restricţiile instituite.

Poliția îndeamnă toți participanții la evenimente, în caz de urgență, să apeleze numărul 112 sau să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist, ori de câte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică.