/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

În primele trei luni ale acestui an au scăzut prețurile la ouă, dar au crescut la cartofi. Cum au evoluat prețurile la carne

08 mai 2019, ora 09:44

În primele trei luni ale anului 2019 au scăzut prețurile la ouă alimentare cu peste 16 la sută, la bovine în masă vie cu 11,1 procente, iar la porcine în masă vie cu peste doi la sută. Totodată, au crescut prețurile la legume cu peste 31 la sută, la cartofi cu peste 24 procente, iar la grâu exclusiv seminţe de soi cu 21,4 la sută. Datele se regăsesc într-un comunicat al Biroului Național de Statistică (BNS). 

Potrivit BNS, esenţial au scăzut preţurile la struguri cu 43,8%, la fructe și pomușoare cu 38,6%, la culturi leguminoase boabe cu 30,2%, la porumb (excluzând seminţe de soi) cu 5,6%. Cât ține de produsele animaliere, în aceeași perioadă au crescut preturile de vânzare la ovine și caprine (în masă vie) cu 26,1%, la păsări (în masă vie) cu 11,9%.

În perioada lunilor ianuarie și martie 2019, prețurile la produsele vegetale s-au micșorat în medie cu peste șase la sută. La produsele animaliere prețurile au crescut în medie cu 0,8 procente. În aceeași perioadă indiciul prețurilor producătorilor la produsele agricole a constituit 95,2 la sută față de aceeași perioadă a anului 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram