/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO. FOTO/ Paradă de „Ziua Victoriei”, la Moscova. Demonstraţiile aeriene care urmau să aibă loc, anulate. Motivul

missing
09 mai 2019, ora 12:28

Anul acesta, circa 35 de echipe militare au fost aduse la parada din Moscova, organizată cu ocazia „Zilei Victoriei”. Evenimentul a început cu un marș cu steaguri, în Piața Roșie, cu participarea batalionului gărzilor de onoare ale Regimentului Preobrazhensky, potrivit Tass. 

Potrivit susei citate, în acest an, peste 13 mii de trupe militare au participat la Parada dedicată „Zilei Victoriei”. De asemenea, au fost implicate peste 130 de sisteme de arme și echipamente militare.

Deși era planificat anterior, circa 74 de aeronave de luptă şi elicoptere ruse nu au participat la paradă, cauza fiind vremea nefavorabilă, a menționat Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, potrivit Tass.

„Din cauza condiţiilor nefavorabile din Moscova şi din regiune, a fost luată decizia privind anularea participării aviaţiei. Avioanele de luptă şi elicopterele care trebuiau să participe se vor întoarce la bazele lor”, a informat sursa.

La demonstraţiile aeriene erau aşteptate să participe elicoptere de tip Mi-26, Mi-28NM, Ka-52 şi Mi-35, bombardierul strategic rusesc Tu-160 şi avionul de tip Tu-22M. Aviaţia din Rusia urma de asemenea să implice şi avioanele militare de tip Il-76 şi Il-78.

Ministrul rus al Apărării a supravegheat parada, care este condusă de comandantul Forţelor Tereste, generalul Oleg Saliukov.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la ceremonia de depunere de flori la mormântul soldatului necunoscut, iar pe final de paradă, șeful statului a ținut un discurs. Acesta a numit Ziua Victoriei „ziua mândriei și a suferinței, a recunoștinței față de apărătorii Patriei.”

Astăzi la Moscova, a fost sărbătorită aniversarea a 74 de ani de la „victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei fasciste” și finalizarea celui de-al Doilea Război Mondial.

„Parada Victoriei” s-a finalizat cu un marș. Ulterior, soldații au părăsit Piața Roșie.

Foto: tass.ru

Foto: tass.ru

Foto: tass.ru

Foto: tass.ru

Foto: tass.ru

Foto: tass.ru

Foto: tass.ru

Foto: tass.ru

Foto: tass.ru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram