/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO. VOX/ Oamenii au păreri împărțite despre 9 Mai. Unii sărbătoresc Ziua Victoriei, alții, „ziua bandiților”

missing
09 mai 2019, ora 22:45

La evenimentele organizate astăzi de partide au participat și mii de oameni. Fie că a venit organizat, fie că a auzit de la televizor, nu toată lumea era la curent cu ce se întâmplă în jurul său. Cineva a mulțumit democraților pentru o porție de hrișcă și un pahar de vin, altcineva a ajuns la marșul Partidului ȘOR, pentru că lângă magazinul social era transport. Evenimentele din Capitală au adunat și critici, iar un cetățean ne-a spus că astăzi, de fapt, este ziua bandiților.

„Cu cine ați venit? – Noi din partea lui Ilan Șor. – Dar de ce ați venit la acest concert, dar nu la altă paradă, din centru? – Noi am venit cu 9 mai. Cu ziua Victoriei. V-ați organizat singuri sau transportul vi l-a oferit cineva? – Ni l-a oferit? – Dar cum credeți, de unde are el bani pentru organizarea transportului, concertului? – Toți au bani pentru așa ceva”, ne-a spus un participant la eveniment.

„Eu trăiesc la Poșta Veche, acolo e magazin, și de atâta am venit cu transportul de acolo. – Magazin Social? – Da”, ne-a spus o altă participantă la marș.

Alții au preferat să meargă la concertul organizat de PDM, chiar lângă Catedrală, unde s-a oferit hrișcă și câte un pahar de vin.

„Am cinstit câte un pahar de vin, suntem sănătoși, mulțumim de toate celea. – Cui îi mulțumiți? – Da. Cui îi mulțumiți? – Lu PDM”, ne-a spus un bărbat care a venit la evenimentul democraților.

Despre 9 Mai, oamenii au păreri diferite: „Nu consider asta ziua Europei, nu. – De ce? – Nu știu. Nu consider. Pentru mine nu are nicio tangență Ziua Europei cu 9 mai”.

Sute de oameni au venit astăzi și la complexul memorial „Eternitate”. Printre ei, și câțiva veterani. Pentru ei au fost puse la dispoziție și scaune, însă nu toate au fost ocupate: „Eu am fost rănit pe 24 martie. Păi, eu m-am ridicat și mă țineam de pereți ca să mă uit cine împușcă, dar acelea erau focurile de artificii că războiul s-a încheiat”, ne-a povestit un veteran.

Alții însă au preferat să boicoteze evenimentele politicienilor, iar cineva a botezat sărbătoarea drept ziua bandiților: „Ziua bandiților. -De ce? -Al lui Dodon, al lui Candu, Plahotniuc că mai mult lor să fie la guvernare. Cred că amuș își iau rămas bun de la asta. Care au mai mulți bani, aceea și fac adunare”. 

„Eu personal nimic nu sărbătoresc. – De ce? – De atâta că nu-mi place chestiunile acestea. Eu ce am văzut acum cum s-au dus la deal și ce am văzut ce e la vale, înseamnă că ceva este. Asta este democrația țării noastre. Am venit acum în troleibuz și am văzut СССР (n.r. din rusă: URSS) scrie pe unul înțelegeți?”.

Astăzi, se împlinesc 74 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram